Ziua internațională a vârstei a treia

Batrînii Noștri „Au fost, s-au dus și au revenit vremurile grele, fiule” – a spus bătrînul.
„ încă de cînd ma stiu, am dus o viață grea…dar parcă acum e mult mai greu decît a fost. Viața obișnuia să fie mai ușoară înainte. Oamenii nu aveau mult, dar inima lor era împacată cu ceea ce aveau. Inima lor era plină cu altceva, era plina cu dragoste și respect pentru cei dragi. Tata era tată, mama era mama și copilul…era doar un copil nevinovat. Astăzi, din ce în ce mai mulți oameni în întreaga lume se spală cu propriile lacrimi căci fericirea, pentru mulți dintre ei, nu este decît un cuvînt desprins dintr-un basm. Dacă mă întrebi pe mine, fiule, nu am mai simțit nici măcar o frîntură de bucurie și pace de foarte, foarte mult timp. Nici măcar nu îmi mai amintesc, fiule, cand am rîs ultima oară cu adevărat, cu inima, cand am rîs ultima oară din tot sufletul. I-am spus în mai multe feluri…mi-a părut rău să admit ca intr-un final să-i spun vieții doar…”o viață”, ca oricare alta. Nu-mi trăiesc viața intr-un fel anume. Dacă mă întrebi de copiii mei, ei sunt buni cu mine. Tot ce îmi doresc eu este ca lor să le fie bine. Și ei, la rîndul lor, au viața lor, familie, copii. Vin și ei și mă vizitează cînd pot, cum pot, îmi aduc ce pot. Eu îi aștept uitîndu-mă pierdut pe geam. Nu știu unde mă uit, mă uit departe, cît mai departe…Însă atunci cînd copiii mei vin la mine, este ca și cum soarele îmi zîmbește. Și mie soarele îmi zîmbește foarte rar. Îmi spun că au foarte multe treburi, obligații și că le este greu să vină să mă viziteze mai des. Cînd vin sa mă vadă, sunt pe fugă, grăbiți să plece. Dar eu îi înțeleg și tot mă bucur să ii văd.
 Știi la ce mă gîndesc fiule? Că totul se întoarce. Tot ceea ce ne dă Dumnezeu nouă, oamenilor, se intoarce. Am fost și eu așa cum sunt copiii mei. Am fost și eu asa cu parinții mei. Astăzi suntem tineri, suntem copii, mîine suntem parinți și bătrîni. Azi suntem puternici, mîine suntem slabi. Cine știe ce se va mai întîmpla?
Acum….sunt așa cum sunt. Obișnuiam să fiu vesel, entuziast, voios. S-au dus acele vremuri. Acum stau și privesc pe geam. Și astept. Așa cum și părinții mei mă așteptau pe mine.
Ține minte fiule…totul ni se întoarce! Totul ni se intoarce…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)